"Loading..."

espa2022

Γρήγορες θεραπείες πριν τις γιορτές

Η περίοδος των γιορτών αποτελεί μια καλή αφορμή για να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τον εαυτό μας. Αν φέτος έχετε αποφασίσει να σβήσετε λεπτές γραμμές, ρυτίδες έκφρασης και μαύρους κύκλους, μην αγχώνεστε, προλαβαίνετε. 

Botox

Το botox αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία εξάλειψης των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου. Χαρίζει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα. Εφαρμόζεται τοπικά και δεν γεμίζει τις ρυτίδες όπως πολλοί πιστέυουν, αλλά έχει την ικανότητα να μειώνει την κινητικότητα των μυών στην περιοχή με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να ξεθωριάζουν και το δέρμα να αποκτά νεανικότητα και λάμψη. Συνδυάζεται άψογα και με άλλες θεραπείες όπως το fractional laser ή το υαλουρονικό οξύ για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Fractional laser 

Πρόκειται για μια σύγχρονη τεχνική που υπόσχεται να σβήσει τα σημάδια της γήρανσης και να επαναφέρει τη χαμένη σφριγηλότητα στο δέρμα. Το fractional laser διαφέρει από τα προηγούμενα διότι δίνει την δυνατότητα να επέμβουμε σε συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας που το έχουν ανάγκη, ενώ η δέσμη του διεισδύει σε βάθος απομακρύοντας τα ‘’κουρασμένα’’ κύτταρα’’. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την πρώτη συνεδρία και το δέρμα γίνεται πιο λείο και λαμπερό.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια δημοφιλής θεραπεία που προσφέρει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Άλλωστε αποτελεί δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Το ενέσιμο υαλουρονικό μειώνει τις ρυτίδες, εμποδίζει την εμφάνιση νέων και προσφέρει βαθειά ενυδάτωση. Δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση ρυτίδων στα χείλη, το στόμα και τις παρειές, ενώ μπορεί να αυξήσει και τον όγκο των χειλιών και των ζυγωματικών.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος κατά την οποία πραγματοιούνται εγχύσεις υαλουρονικού οξέος και συμπλέγματος βιταμινών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης και την ανάκτηση της χαμένης σφριγηλότητας στο δέρμα. Ένα από τα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι πως μειώνει τις ρυτίδες και επιβραδύνει την εμφάνιση νέων.

Read more...

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι παγκοσμίως η πιο δημοφιλής επέμβαση γιατί μπορεί να απομακρύνει οριστικά το επίμονο τοπικό λίπος ακόμη και από δύσκολες περιοχές στο σώμα. Η συγκεκριμένη επέμβαση σμιλεύει το κορμί και το κάνει πιο συμμετρικό και όμορφο.

Όμως παρότι συμβάλλει στην απομάκρυνση του τοπικού λίπους, δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος. Γι’ αυτό και ιδανικοί υποψήφιοι είναι άτομα κοντά στο φυσιολογικό βάρος που αντιμετωπίζουν προβλήματα εντοπισμένου ανεπιθύμητου λίπους το οποίο δεν απομακρύνεται με γυμναστική ή διατροφή.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως το λίπος που απομακρύνεται δεν θα μετακινηθεί σε κάποιο άλλο σημείο. Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι πως αν κάποιος πάρει βάρος μετά την επέμβαση το λίπος θα αρχίσει να συγκεντρώνεται σε άλλα σημεία του σώματος στα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν λιποαποθήκες.

Πρόκειται για μια επώδυνη επέμβαση;

Η ένταση του πόνου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η μέθοδος λιποαναρρόφησης που θα εφαρμοστεί, η αντοχή του ατόμου στον πόνο, το σημείο εφαρμογής, η ταχύτητα ανάρρωσης. Στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς νιώθουν λίγο πόνο και κάποιες ενοχλήσεις για λίγες ημέρες, συμπτώματα υποφερτά και διαχειρίσιμα.

Η λιποαναρρόφηση απευθύνεται μόνο σε γυναίκες;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση εξίσου δημοφιλής και στα δύο φύλα. Οι άνδρες συνήθως προχωρούν σε αυτή την επέμβαση για να αντιμετωπίσουν το συσσωρευμένο λίπος στη περιοχή της κοιλιάς, το σαγόνι ή το πρόβλημα της γυναικομαστίας.

Υπάρχει μόνο μια μέθοδος λιποαναρρόφησης;

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους. Εκτός από την κλασική μέθοδο, υπάρχει η PAL λιποαναρρόφηση, η smart lipo, η λιποαναρρόφηση με χρήση νημάτων κ.α.

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το καλό αποτέλεσμα;

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι ιδιαίτερα σημαντική για την διατήρηση του καλού αποτελέσματος. Εκτός από ισορροπημένη διατροφή και η γυμναστική συμβάλλει στην διατήρηση και την βελτίωση του αποτελέσματος.

Read more...

Νέα χρονιά νέοι στόχοι-Ανανεώνουμε το βλέμμα μας

Οι καθημερινές κινήσεις των βλεφάρων, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και η χρήση υπολογιστή και κινητών, επηρεάζουν την εικόνα των ματιών μας. Η βλεφαροπλαστική είναι μια αισθητική επέμβαση, η οποία απομακρύνει το περικογχικό λίπος που είναι υπεύθυνο για τις «σακουλές» και την περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα και το πλεονάζον λίπος, το οποίο ευθύνεται για τη διόγκωση της περιοχής του έσω κανθού. Το αποτέλεσμα; Βελτιώνεται συνολικά η εικόνα του προσώπου, τα μάτια δείχνουν ξεκούραστα και η όψη αποκτά νεανικότητα και φρεσκάδα.

Η βλεφαροπλαστική προσφέρει αποτελέσματα μακράς διάρκειας. Ωστόσο η διαδικασία γήρανσης δεν σταματά, άρα το ενδεχόμενο επανεμφάνισης περίσσειας δέρματος στην περιοχή των άνω βλεφάρων υπάρχει, γεγονός το οποίο βέβαια μπορεί να διορθωθεί. Στα κάτω βλέφαρα, τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο, οπότε είναι σπάνιο να επαναληφθεί η βλεφαροπλαστική.

Και αν ανησυχείτε για τις ουλές, να τονίσουμε πως μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, διακρίνονται με μεγάλη δυσκολία. Τα σημεία που πραγματοποιούνται άλλωστε οι τομές είναι τέτοια ώστε να μπορούν να κρυφτούν. Στο άνω βλέφαρο η τομή γίνεται μέσα στην αντιβλεφαρική σχισμή, έτσι ώστε όταν τα μάτια είναι ανοιχτά, να μην γίνεται ορατή. Στα κάτω βλέφαρα πραγματοποιείται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες.

Όσο για την ανάρρωση, 2-3 ώρες μετά την επέμβαση, το άτομο μπορεί να επιστρέψει σπίτι. Πέντε ημέρες μετά γίνεται η αφαίρεση των ραμμάτων και μέσα σε 2 μήνες οι ουλές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Μέχρι να αφαιρεθούν τα ράμματα, το άτομο θα πρέπει να κυκλοφορεί εκτός σπιτιού με γυαλιά ηλίου και το πρώτο διάστημα καλό θα ήταν να αποφεύγεται η έντονη άσκηση, η παρακολούθηση τηλεόρασης, το μακιγιάζ και οι φακοί επαφής. Για τη μείωση του οιδήματος και της ξηροφθαλμίας χρησιμοποιείτε αντίστοιχα κρύες κομπρέσες και σταγόνες.Να σημειώσουμε πως ο κίνδυνος επιπλοκών λόγω αυτής της επέμβασης είναι σπάνιος.

Η βλεφαροπλαστική διορθώνει τις ατέλειες που έχουν προκύψει από τον χρόνο, διώχνει την ταλαιπωρία και την κούραση από τα μάτια και μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες και τις σακούλες γύρω από αυτά, χαρίζοντας ζωντάνια στο βλέμμα.

Read more...

Top θεραπείες φθινοπώρου

Το φθινόπωρο αποτελεί ίσως την καταλληλότερη εποχή για ανανεώση και ανασύνταξη. Η ομάδα της All Medical Clinic έχει επιλέξει για εσάς τρεις σύγχρονες, μη επεμβατικές θεραπείες που υπόσχονται να χαρίσουν λάμψη στο πρόσωπό σας και να ανανεώσουν την ψυχολογία σας.

Καθαρισμός προσώπου

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η καθημερινότητα, το μακιγιάζ, εμποδίζουν το δέρμα να αναπνεύσει φυσιολογικά. Ο δερματολογικός καθαρισμός αποτελεί την πιο κατάλληλη θεραπεία για υγιές δέρμα, καθώς το απαλλάσει από ρύπους, περίσσειο σμήγα και νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή, απαλή και βαθιά ενυδατωμένη. Ιδανικά πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο, αλλά η συχνότητα μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Να σημειώσουμε πως μπορεί να βοηθήσει και όσους ταλαιπωρούνται από ακμή, αφού μπορεί να αντιμετωπίσει παράγοντες όπως η λιπαρότητα και το σμήγμα.

Ξεκινάμε τον καθαρισμό απομακρύνοντας ρύπους και υπολλείματα μακιγιάζ. Στη συνέχεια πραγματοποιούμε αντιοξειδωτικό peeling για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Μέσω μηχανήματος ατμού και ειδικές μαλάξεις, επιτυγχάνουμε διάνοιξη των πόρων. Σε όλη τη διάρκεια παρέχεται αντιβακτηριδιακή προστασία του προσώπου. Τελειώνουμε με εφαρμογή μάσκας (διαφορετική ανάλογα με τον τύπο δέρματος) και ενυδατικής κρέμας.

Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής για κάθε ηλικία.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Αν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε τα πρώτα σημάδια γήρανσης, τότε η μεσοθεραπεία με dermapen είναι η ιδανική θεραπεία για εσάς, καθώς αυξάνει την κολλαγονογέννηση και συμβάλλει στην αναζωογόνηση του δέρματος. Το κολλαγόνο ευθύνεται για την ελαστικότητα και την νεανική όψη της επιδερμίδας. Σταδιακά η παραγωγή του μειώνεται και αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η θεραπεία με dermapen χαρίσει σφριγηλότητα, λάμψη και βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

Το dermapen είναι μία συσκευή που μοιάζει με στυλό, στην άκρη του οποίου, υπάρχουν  λεπτές βελόνες που διαπερνούν το δέρμα περίπου 100 φορές/δευτερόλεπτο. Το βάθος διείσδυσης καθορίζεται από τον τύπο του δέρματος και την έκταση της βλάβης. Μέσω της παλμικής επαναλαμβανόμενης κίνησης, επιτυγχάνουμε διείσδυση των δραστικών ουσιών στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, ενώ παράλληλα ο αμυντικός μηχανισμός του δέρματος προσπαθεί να επουλώσει τον τραυματισμό, μέσω παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι, αυξάνεται η σφριγηλότητα και το δέρμα αποκτά φρέσκια και ανανεωμένη όψη, ενώ η έκφραση του προσώπου παραμένει απόλυτα φυσική.

Ιατρικό/Χημικό Peeling

Τα χημικά peelings αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο ανάπλασης του δέρματος που χρησιμοποιείται όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών δερματικών προβλημάτων. Tα χημικά peelings βασίζονται στην εφαρμογή ειδικών διαλυμάτων (όξινης φύσης) στην επιδερμίδα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Είναι μια εξαιρετική μέθοδος για την αντιμετώπιση δυσχρωμιών, λεπτών ρυτίδων, ουλών ακμής, ξηροδερμίας και των επιπτώσεων της φωτογήρανσης. Χωρίζονται σε ελαφριά, μεσαίου βάθους και βαθιά.

Ανεξάρτητα από το είδος peeling ρτο αποτέλεσμα ειναι η ανανεωμένη επιδερμίδα. Η θεραπεία στοχεύει στην πρόκληση σταδιακής κερατόλυσης, στη διέργεση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων, στη ρύθμιση του PH του δέρματος και στη θρέψη της επιδερμίδας. Μετά την θεραπεία μπορεί να παρατηρήσετε μια ήπια ερυθρότητα η οποία εξασθενεί μέσα σε λίγες ώρες.

Read more...
ΤRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ

ΤRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ

Το υπερηχογράφημα triplex είναι μια πολύ χρήσιμη εξέταση που συνδυάζει τις πληροφορίες της συμβατικής υπερηχογραφικής απεικόνισης και τις πληροφορίες εξέτασης της ροής στο αγγείο με Doppler.

Ο αγγειοχειρουργός μπορεί να διαπιστώσει μέσω της εξέτασης ποια είναι η ταχύτητα της ροής του αίματος μέσα στο αγγείο. Με τον τρόπο αυτόν υπολογίζει το μέγεθός του αγγείου και τον βαθμό στένωσής του, αν υπάρχει.

Το triplex είναι μια ανώδυνη εξέταση που χρησιμοποιεί υπερήχους,τους οποίους ένας υπολογιστής μετατρέπει τα κύματα σε δισδιάστατες ασπρόμαυρες εικόνες, διαδικαίσα που ονομάζεται απεικόνιση B-mode. Η εξέταση συνδυάζει τη συμβατική απεικόνιση του αγγείου και τον έλεγχο της ροής με Doppler. Το υπερηχογράφημα με Doppler μετράει τον τρόπο που τα κύματα ήχου ανακλώνται σε κινούμενα αντικείμενα δηλ. στα ερυθρά αιμοσφαίρια, στέλνει τις πληροφορίες στον υπολογιστή, ο οποίος παράγει έγχρωμες εικόνες που απεικονίζουν τη ροή και τις αλλοιώσεις των αγγείων (αν και εφόσον υπάρχουν).

Η εξέταση είναι απαραίτητη για παθήσεις όπως:

  • Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
  • Αρτηριοπάθεια κάτω μελών
  • Κιρσοί φλεβών κάτω μελών
  • Αποφρακτική νόσος καρωτίδας

 Η διαδικασία της εξέτασης

Η εξέταση triplex αγγείων πραγματοποιείται μόνο σε διαγνωστικό κέντρο από εξειδικευμένο γιατρό. Η διαδικασία είναι απλή, σύντομη και εντελώς ανώδυνη. Δεν απαιτεί κάποια ειδική προετοιμασία από μέρους σας, εκτός από την περίπτωση του triplex στην περιοχή της κοιλιάς. Για την συγκεκριμένη εξέταση, ίσως σας ζητηθεί να είστε νηστικοί αποβραδίς, για να μειωθούν τα εντερικά αέρια που μπορεί να δημιουργήσουν εμπόδια στους υπερήχους.

Ξεκινώντας τη διαδικασία θα ξαπλώσετε στο σημείο που θα σας υποδείξουν και στη συνέχεια θα απλώσουν ένα ειδικό gel στην προς εξέταση περιοχή, για καλύτερη διάδοση των υπερήχων.Ο εξεταστής πιέζει τον ηχοβολέα πάνω στο δέρμα σας και τον μετακινεί μπρος πίσω, μια κίνηση όμως που δεν προκαλεί πόνο.Αυτό μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι επώδυνο. Κατά τη μετακίνηση αυτή ο ηχοβολέας στέλνει πληροφορίες στον υπολογιστή οι οποίες εμφανίζονται με τη μορφή εικόνων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας, χωρίς κανένα περιορισμό ή ενόχληση.

Read more...
FOOT MASSAGE

FOOT MASSAGE

Τα πόδια μας είναι ένας μικρόκοσμος του σώματός μας, γιατί από αυτά περνούν χιλιάδες νεύρα, που αιματώνουν και νευρώνουν όλο το σώμα.Το μασάζ στα πόδια είναι το ιδανικότερο ώστε να διώξει την ένταση και να επιφέρει μια βαθιά χαλάρωση. Επειδή η ροή του αίματος περιορίζεται όταν υπάρχει άγχος, το μασάζ αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό, καθώς μειώνει τη τάση και επιτρέπει την κυκλοφορία του αίματος να ρέει απρόσκοπτα.

Read more...
Mommy Makeover

Mommy Makeover

H εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας, γεμάτη από αλλαγές, σωματικές και ψυχολογικές. Τα τελευταία χρόνια, πολλές μητέρες αναζητούν υπηρεσίες πλαστικής χειρουργικής αμέσως μετά τον τοκετό και τον θηλασμό, προκειμένου να επαναφέρουν το σώμα τους στην, προ τοκετού, κατάσταση και να ανανεώσουν την εικόνα τους.

Η τεχνική Mommy Makeover αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό χειρουργείων που μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την εικόνα του γυναικείου σώματος από τις, αναπόφευκτες, αλλαγές που προκαλεί μια εγκυμοσύνη. Ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός επεμβάσεων περιλαμβάνει την λιποαναρρόφηση, την κοιλιοπλαστική,την κολπική αναζωογόνηση και την ανόρθωση ή αυξητική στήθους.

Yπάρχουν πολλές και διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη ενός αρμονικού αποτελέσματος και πολλοί παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή τους, όπως :

  • Επιθυμητό ποσό αποκατάστασης.
  • Τοποθέτηση των τομών.
  • Τύπος εμφυτεύματος που χρησιμοποιείται.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται η τεχνική Μommy Makeover και τι θα πρέπει να γνωρίζουν;

Η χειρουργική Μοmmy Makeover είναι μια εξατομικευμένη διαδικασία από την οποία θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους, στην προσπάθεια να πλησιάσετε την ιδανική εικόνα για τον εαυτό σας. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας εξηγήσει λεπτομερώς πως πραγματοποιείται το χειρουργείο καθώς και τις πιθανές επιπλοκές που σχετίζονται με τη επέμβαση (λεπτομέρειες για κάθε χειρουργείο ξεχωριστά μπορείτε να δείτε στην υπόλοιπη κατηγορία «Πλαστική Χειρουργική»).

Κατά την προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να ολοκληρώσετε μια σειρά εξετάσεων που θα σας υποδείξει ο γιατρός σας, θα πρέπει να σταματήστε το κάπνισμα ενώ ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμόσετε ή να ρυθμίσετε κάποια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε μέχρι σήμερα. Γενικά, καλό είναι να γνωρίζετε πως θα πρέπει να αποφεύγετε τη λήψη ασπιρίνης και των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Η χειρουργική επέμβαση Mommy Makeover εκτελείται με γενική αναισθησία, αν και σε κάποιες διαδικασίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπική αναισθησία. Η απόφαση αυτή είναι πάντα στην κρίση του πλαστικού χειρουργού. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι κατάλληλες υποψήφιες θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Nα έχουν γενικά καλή υγεία.
  • Να μην αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα βάρους.
  • Να έχουν ολοκληρώσει την τεκνοποίηση και τον θηλασμό.

Μετά το χειρουργείο

Τα τελικά αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης Mommy Makeover μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά την επέμβαση. Με την πάροδο του χρόνου, τα εμφυτεύματα θα εγκατασταθούν πλήρως και τα σημάδια από τις ουλές θα βελτιωθούν αισθητά.Ακόμα και αν υπάρχουν μικροί συμβιβασμοί στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα, οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν πως αυτοί μειονεκτούν σε σύγκριση με την ορατή και μεγάλη βελτίωση της εικόνας του σώματος και της  αυτοπεποίθησής τους, μετά από την απαιτητική εμπειρία του τοκετού.

Read more...
RF

RF

Read more...
MICRO NEEDLING

MICRO NEEDLING

Read more...