"Loading..."

espa2022

ΤRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ

ΤRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ

Το υπερηχογράφημα triplex είναι μια πολύ χρήσιμη εξέταση που συνδυάζει τις πληροφορίες της συμβατικής υπερηχογραφικής απεικόνισης και τις πληροφορίες εξέτασης της ροής στο αγγείο με Doppler.

Ο αγγειοχειρουργός μπορεί να διαπιστώσει μέσω της εξέτασης ποια είναι η ταχύτητα της ροής του αίματος μέσα στο αγγείο. Με τον τρόπο αυτόν υπολογίζει το μέγεθός του αγγείου και τον βαθμό στένωσής του, αν υπάρχει.

Το triplex είναι μια ανώδυνη εξέταση που χρησιμοποιεί υπερήχους,τους οποίους ένας υπολογιστής μετατρέπει τα κύματα σε δισδιάστατες ασπρόμαυρες εικόνες, διαδικαίσα που ονομάζεται απεικόνιση B-mode. Η εξέταση συνδυάζει τη συμβατική απεικόνιση του αγγείου και τον έλεγχο της ροής με Doppler. Το υπερηχογράφημα με Doppler μετράει τον τρόπο που τα κύματα ήχου ανακλώνται σε κινούμενα αντικείμενα δηλ. στα ερυθρά αιμοσφαίρια, στέλνει τις πληροφορίες στον υπολογιστή, ο οποίος παράγει έγχρωμες εικόνες που απεικονίζουν τη ροή και τις αλλοιώσεις των αγγείων (αν και εφόσον υπάρχουν).

Η εξέταση είναι απαραίτητη για παθήσεις όπως:

  • Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
  • Αρτηριοπάθεια κάτω μελών
  • Κιρσοί φλεβών κάτω μελών
  • Αποφρακτική νόσος καρωτίδας

 Η διαδικασία της εξέτασης

Η εξέταση triplex αγγείων πραγματοποιείται μόνο σε διαγνωστικό κέντρο από εξειδικευμένο γιατρό. Η διαδικασία είναι απλή, σύντομη και εντελώς ανώδυνη. Δεν απαιτεί κάποια ειδική προετοιμασία από μέρους σας, εκτός από την περίπτωση του triplex στην περιοχή της κοιλιάς. Για την συγκεκριμένη εξέταση, ίσως σας ζητηθεί να είστε νηστικοί αποβραδίς, για να μειωθούν τα εντερικά αέρια που μπορεί να δημιουργήσουν εμπόδια στους υπερήχους.

Ξεκινώντας τη διαδικασία θα ξαπλώσετε στο σημείο που θα σας υποδείξουν και στη συνέχεια θα απλώσουν ένα ειδικό gel στην προς εξέταση περιοχή, για καλύτερη διάδοση των υπερήχων.Ο εξεταστής πιέζει τον ηχοβολέα πάνω στο δέρμα σας και τον μετακινεί μπρος πίσω, μια κίνηση όμως που δεν προκαλεί πόνο.Αυτό μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι επώδυνο. Κατά τη μετακίνηση αυτή ο ηχοβολέας στέλνει πληροφορίες στον υπολογιστή οι οποίες εμφανίζονται με τη μορφή εικόνων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας, χωρίς κανένα περιορισμό ή ενόχληση.

Read more...
FOOT MASSAGE

FOOT MASSAGE

Τα πόδια μας είναι ένας μικρόκοσμος του σώματός μας, γιατί από αυτά περνούν χιλιάδες νεύρα, που αιματώνουν και νευρώνουν όλο το σώμα.Το μασάζ στα πόδια είναι το ιδανικότερο ώστε να διώξει την ένταση και να επιφέρει μια βαθιά χαλάρωση. Επειδή η ροή του αίματος περιορίζεται όταν υπάρχει άγχος, το μασάζ αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό, καθώς μειώνει τη τάση και επιτρέπει την κυκλοφορία του αίματος να ρέει απρόσκοπτα.

Read more...
Mommy Makeover

Mommy Makeover

H εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας, γεμάτη από αλλαγές, σωματικές και ψυχολογικές. Τα τελευταία χρόνια, πολλές μητέρες αναζητούν υπηρεσίες πλαστικής χειρουργικής αμέσως μετά τον τοκετό και τον θηλασμό, προκειμένου να επαναφέρουν το σώμα τους στην, προ τοκετού, κατάσταση και να ανανεώσουν την εικόνα τους.

Η τεχνική Mommy Makeover αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό χειρουργείων που μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την εικόνα του γυναικείου σώματος από τις, αναπόφευκτες, αλλαγές που προκαλεί μια εγκυμοσύνη. Ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός επεμβάσεων περιλαμβάνει την λιποαναρρόφηση, την κοιλιοπλαστική,την κολπική αναζωογόνηση και την ανόρθωση ή αυξητική στήθους.

Yπάρχουν πολλές και διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη ενός αρμονικού αποτελέσματος και πολλοί παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή τους, όπως :

  • Επιθυμητό ποσό αποκατάστασης.
  • Τοποθέτηση των τομών.
  • Τύπος εμφυτεύματος που χρησιμοποιείται.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται η τεχνική Μommy Makeover και τι θα πρέπει να γνωρίζουν;

Η χειρουργική Μοmmy Makeover είναι μια εξατομικευμένη διαδικασία από την οποία θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους, στην προσπάθεια να πλησιάσετε την ιδανική εικόνα για τον εαυτό σας. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας εξηγήσει λεπτομερώς πως πραγματοποιείται το χειρουργείο καθώς και τις πιθανές επιπλοκές που σχετίζονται με τη επέμβαση (λεπτομέρειες για κάθε χειρουργείο ξεχωριστά μπορείτε να δείτε στην υπόλοιπη κατηγορία «Πλαστική Χειρουργική»).

Κατά την προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να ολοκληρώσετε μια σειρά εξετάσεων που θα σας υποδείξει ο γιατρός σας, θα πρέπει να σταματήστε το κάπνισμα ενώ ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμόσετε ή να ρυθμίσετε κάποια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε μέχρι σήμερα. Γενικά, καλό είναι να γνωρίζετε πως θα πρέπει να αποφεύγετε τη λήψη ασπιρίνης και των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Η χειρουργική επέμβαση Mommy Makeover εκτελείται με γενική αναισθησία, αν και σε κάποιες διαδικασίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπική αναισθησία. Η απόφαση αυτή είναι πάντα στην κρίση του πλαστικού χειρουργού. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι κατάλληλες υποψήφιες θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Nα έχουν γενικά καλή υγεία.
  • Να μην αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα βάρους.
  • Να έχουν ολοκληρώσει την τεκνοποίηση και τον θηλασμό.

Μετά το χειρουργείο

Τα τελικά αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης Mommy Makeover μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά την επέμβαση. Με την πάροδο του χρόνου, τα εμφυτεύματα θα εγκατασταθούν πλήρως και τα σημάδια από τις ουλές θα βελτιωθούν αισθητά.Ακόμα και αν υπάρχουν μικροί συμβιβασμοί στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα, οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν πως αυτοί μειονεκτούν σε σύγκριση με την ορατή και μεγάλη βελτίωση της εικόνας του σώματος και της  αυτοπεποίθησής τους, μετά από την απαιτητική εμπειρία του τοκετού.

Read more...
RF

RF

Read more...
MICRO NEEDLING

MICRO NEEDLING

Read more...
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Η μείωση του σωματικού βάρους για λόγους καλαισθησίας αλλά πάνω απ’ όλα για τη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας μας είναι μια διαδικασία η οποία χρειάζεται χρόνο, επιμονή και εκπαίδευση.

Εμείς, αρωγοί στην προσπάθειά σας αυτή, ακολουθούμε μεθόδους βασισμένες στις αρχές της μεσογειακής διατροφής, οι οποίες παρέχουν ένα σίγουρο και πάνω απ’ όλα σταθερό αποτέλεσμα.

Read more...
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής εκτός από τη σωστή διατροφή, σημαντικό ρόλο παίζει και η άσκηση. Τότε, οι ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε θρεπτικά στοιχεία αυξάνονται και διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος, τη συχνότητα και την ένταση της άσκησης.

Ένα ισορροπημένο, λοιπόν, πρόγραμμα διατροφής, το οποίο θα καλύπτει όλες αυτές τις ιδιαίτερες ανάγκες, μπορεί και να αυξήσει την καύση του λίπους και την απόδοση της άσκησης, αλλά και να προστατεύσει τον μυϊκό μας ιστό, ο οποίος καταπονείται κατά τη διάρκειά της. 

Read more...
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΣΘΕΝΩΝ

Ένας κύριος λόγος εμφάνισης μεγάλου αριθμού ασθενειών σήμερα είναι οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες με συνέπεια την παχυσαρκία.

Καταπολεμώντας, λοιπόν, συστηματικά και με μέθοδο την παχυσαρκία, αντιμετωπίζουμε και τις ασθένειες που προκαλούνται από αυτή με σκοπό τη βελτίωση της υγείας αλλά και της ποιότητας της ζωής μας.

Read more...
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

Στην παιδική αλλά και εφηβική ηλικία θέτονται οι βάσεις για την ανάπτυξη και την υγεία στη μετέπειτα ζωή του ανθρώπου.

Βασικό ρόλο σε όλο αυτό έχει η διατροφή και η άσκηση. Αρχή μας είναι όχι μόνο η σωστή ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου αλλά και η δημιουργία ενός προσωπικού διαιτολογίου, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις συνήθειές τους, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Read more...